Startdata

Informatie

Specialisatie Makelaar Wonen - Praktijkleer en Vakbekwaamheid

Specialisatie Makelaar Wonen - Praktijkleer en Vakbekwaamheid Leergang

Inhoud

Specialisatie Makelaar Wonen - Praktijkleer en Vakbekwaamheid

Heb je de opleiding ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’ succesvol afgerond? Dan heb je de basis gelegd voor je nieuwe carrière als makelaar, taxateur of vastgoeddeskundige. Je mag je nu gaan specialiseren tot kandidaat makelaar. Je kiest dan of je je wilt specialiseren in Woningen of in Bedrijfsmatig Vastgoed. De meeste Makelaars en Taxateurs zijn gespecialiseerd in Wonen.

NiveauHet niveau van deze opleiding ligt op NLQF-5/6 niveau. Om deel te kunnen nemen aan de Specialisatie Makelaar Wonen of BV dien je het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige behaald te hebben.

ProgrammaDe opleiding bestaat uit 2 modules:

1. Praktijkleer Wonen of BV
Het eerste gedeelte van de Specialisatie Wonen bestaat uit 6 lesdagen Praktijkleer. Tijdens de opleiding worden meerdere onderwerpen behandeld, zoals Makelaardij beroepskennis, koop en verkoop, huur, verhuur en beheer, financiering (hypotheken en belastingen), waardebepaling, marketing, ethiek

2. Vakbekwaamheid Wonen of BVDe module bestaat uit 5 lesdagen waarin diverse onderwerpen worden behandeld, waaronder:

Aankoop en verkoop van een woning, huur en verhuur van een woning, waardebepaling van een woning, actuele en regionale vastgoedthema’s. Tijdens deze module leer je onder meer te onderhandelen, adviseren, marktonderzoek te doen, te rapporteren en promotiemateriaal te maken.

De onderwerpen die in de modules behandeld worden sluiten logischerwijs naadloos aan op de vaardigheden die aan de orde komen tijdens het vakbekwaamheidsexamen, zoals: onderhandelen, intakegesprek voeren, informeren en adviseren van de klant, prijsbepaling onderbouwen, ontwikkelingen op de woningmarkt onderzoeken en in kaart brengen, rapporteren, koop/huurovereenkomst opstellen en toelichten, promotiemateriaal schrijven en het schrijven van een visiestuk.

Je krijgt tijdens deze opleiding individuele begeleiding om je visiestuk, dat je in moet leveren tijdens je examen, te verbeteren. Je concept wordt eenmalig door de docent van feedback voorzien. 

Prijs

Prijs € 2.300,00
Totaal € 2.300,00

Planning

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IPD opleidingen via telefoon: 030 - 244 77 30 of e-mailadres: info@ipd-opleidingen.nl.