Startdata

Informatie

Duurzaam Interieurontwerper - Dag

Duurzaam Interieurontwerper Basecourse

Inhoud

Hoe ontwerp je toekomstbestendige interieurs voor de langere termijn en hoe verduurzaam je een bestaande inrichting? Je onderzoekt en leert het bij de opleiding Duurzaam Interieurontwerper. Na de opleiding kun je aan de slag als creatieve binnenhuisontwerper met actuele kennis over duurzaamheid en ecologisch verantwoorde toepassingen. 

Creativiteit en duurzaamheid gaan heel goed samen. Er is veel behoefte aan creatievelingen die mooie en stijlvolle oplossingen bedenken voor een binnenhuisontwerp, rekening houdend met mens en milieu. Energiezuinige toepassingen, circulaire stoffen, gunstige energieprestatienormen; dit zijn allemaal zaken waar een interieurdesigner in het ontwerpplan rekening mee kan houden en eigenlijk móet houden. In deze opleiding leer je in 24 lesdagen een interieur ontwerpen van a tot z – vormen, kleuren, materialen, gebruiksfuncties, alles komt aan bod. En bij iedere ontwerpstap denk je na over de beste duurzame oplossingen.

Niveau

Met deze opleiding werk je toe naar een kwalificatie op hbo/bachelor-niveau (wordt ingeschaald op NLQF6 niveau). Als je dit niveau hebt, kun je zonder problemen starten. Ook als je mbo-4-niveau hebt en al enige jaren ervaring in de interieurinrichting, zal het niveau van de opleiding prima bij je passen. Een goede motivatie is dan het allerbelangrijkste! 

Programma

Bij de lessen van de opleiding Duurzaam Interieurontwerper komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Noodzaak van duurzaam wonen: verleden, heden en de toekomst van interieur.
  • Ontwerpvaardigheden: perspectieftekeningen, loop- en zichtlijnen, doorsnedes, digitaal tekenen.
  • Conceptueel denken: moodboard opzetten, materialenlijsten, duurzame ideevorming bij gebruiksfuncties ruimtes.
  • Vormgeving en sfeer: toepassing en effect van kleur, prints en verlichting.
  • Duurzame materialen: re-use, recycling, textiel, gebruik van natuurlijke materialen.
  • Bouwkundige onderdelen: bouwkundige basisvoorzieningen, installatietechnieken, toepassing van warmtebronnen en isolatie.
  • Presenteren: ontwerp presenteren op papier en digitaal

Beroepsperspectief

Er zijn weinig mensen die een grondige kijk hebben op het duurzaam vormgeven van de binnen-omgeving. Met het diploma Duurzaam Interieurontwerper toon je aan dat jij de skills en kennis hebt om bij te dragen aan het ontwerpen van gezonde en duurzame inrichtingen. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag als zelfstandige of je kunt gaan werken bij een ontwerp- of architectenbureau. Ook kun je denken aan het werken in de vastgoedbranche of bij een duurzame projectinrichter. De vaardigheden die je tijdens de opleiding leert zijn breed inzetbaar. Zowel in de particuliere als in de bedrijfsinrichting zijn er vele mogelijkheden. Met je duurzame specialisatie heb je een flinke voorsprong ten opzichte van regulier opgeleide binnenhuisontwerpers en interieurstylisten.

Prijs

Prijs € 3.600,00
Totaal € 3.600,00

Planning


Inschrijven
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IPD opleidingen via telefoon: 030 - 244 77 30 of e-mailadres: info@ipd-opleidingen.nl.