Startdata

Informatie

Praktijktoets Makelaar Wonen Dag

Praktijktoets Makelaar Wonen Basecourse

Inhoud

Je laatste stap naar het mooie vak van Register Makelaar!

De Register-makelaar (RM) is een erkend makelaar die zich bovendien zelfstandig mag vestigen als makelaar. Register-Makelaar word je als je de twee onderdelen van de Praktijktoets Wonen hebt behaald. IPD Opleidingen bereid je voor op de praktijkexamens. Het diploma is het bewijs van bekwaamheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid en geeft je de mogelijkheid tot inschrijving bij de Kamer Wonen of Bedrijfsmatig Vastgoed van Stichting VastgoedCert. Deze inschrijving biedt je het voordeel dat je je in kwaliteit kunt onderscheiden van makelaars zonder certificering. De RM-opleiding tot makelaar is de kroon op je studiepad makelaardij!

Niveau
Het niveau van deze opleiding ligt op NLQF-5-6 niveau. Om deel te kunnen nemen aan de Praktijktoets Makelaar Wonen/BV dien je het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige en de Specialisatie Makelaar Wonen/BV behaald te hebben.

Programma
In de les wordt alle kennis behandeld waarmee je de Praktijktoets met succes kunt afleggen. Daarnaast wordt in de praktijkgerichte lessen veel geoefend, zodat je de procedures uit de praktijk moeiteloos kunt doorlopen. Samen met de docent en medeleerlingen werk je met plezier toe naar je RM-diploma. Met je medeleerlingen bouw je een mooi netwerk op. Allemaal (bijna) makelaars RM onder elkaar!

Je wordt gedegen voorbereid op de twee examenonderdelen: 

  • Kwalificerend portfolio + assessment 
  • Verkoopprijsindicaties

Je bouwt een portfolio op waaruit blijkt dat je alle belangrijke onderdelen van het makelaarsvak beheerst. Het portfolio bestaat uit twee  onderzoeken (over een regionaal actueel onderwerp) en 12 handelingsdelen (bijvoorbeeld profilering als makelaar, creatieve woningpresentatie, verkoopdossiers en een elevator pitch). Als je portfolio compleet is en het resultaat is voldoende, dan krijg je hierover een gesprek: het assessment.  

Daarnaast leer je een verkoopprijsindicatie vast te stellen.

Je docent begeleidt je bij het samenstellen van je kwalificerend portfolio en geeft inhoudelijke tips bij de verschillende onderdelen van het portfolio. Je kijkt ook naar het werk van uw medestudenten en je leert elkaar feedback en advies te geven. Zo leert je van elkaar! Je wordt op die manier ook uitstekend voorbereid op het assessment. 

Uiteraard leer je tijdens de opleiding hoe je een goede verkoopindicatie maakt. 

Prijs

Prijs € 2.175,00
Totaal € 2.175,00

Planning


Inschrijven
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IPD opleidingen via telefoon: 030 - 244 77 30 of e-mailadres: info@ipd-opleidingen.nl.